SARAJEVO INNOVATION SUMMIT 2020

Sarajevo Innovation Summit 2020 je najznačajniji regionalni događaj o inovacijama koji je održan 22. oktobra 2020. u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog instituta Sarajevo. Obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, Summit je ove godine održan online i tako pomjerio granice regionalnog.

Na ovogodišnjem Summit-u okupili su se najznačajniji stručnjaci iz Evrope u oblasti inovacija, a jedan od key note govornika je prof. dr. Zlatko Lagumdžija. Profesor Lagumdžija sa svojim bogatim iskustvom i znanjem koji je stekao predavajući po eminentnim fakultetima i univerzitetima, upotpunio sam program najinovativnijeg događaja u regionu. Pored uvaženog profesora, key note govornici su bili Aida Hadžialić, komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitan, te Saša Bešlić, savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma i jedan od najuspješnijih švedskih bankara.

Organizatori najinovativnijeg događaja u regionu su Ekonomski fakultet u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo. Sponzori su BH TelecomQSSInstitut za razvoj mladih KULT, prijatelj Summita je BIT alijansa.

BosnianEnglish